Cautare

4289 de rezultate pentru "rezultate titularizare centru de examinare lic m eminescu oradea" (7.55 secunde)
167 de ani de la nasterea poetului, Mihai Eminescu. Luceafarul, cel mai lung poem de dragoste din lume In fiecare an, pe data de 15 ianuarie, Mihai Eminescu, Luceafarul poeziei romanesti ajunge la inimile celor care il omagiaza.
Asemenea unui reactor nuclear care a incetat sa functioneze, opera lui Eminescu nu inceteaza sa raspandeasca radiatii. A trecut peste un secol de cand pana-i “s-a abatut“, pentru totdeauna, “de la trebi“ si tot mai avem parte de revelatii.
Alti sefi ai fostului partid de guvernamant, printre care si Adrian Nastase, afirma ca stenogramele sunt de fapt compilatii ale unor discutii si ca in cadrul sedintelor nu s-au facut inregistrari.
Astazi, de ziua nasterii lui Eminescu, aceia dintre noi care tin sa-si mai aduca aminte de ea - si de Poet - se pot opri, bunaoara, asupra unor lucruri si intelesuri mai putin sau deloc stiute din scrierile sale.
Intre 29 mai si 3 iunie, Opera Comica pentru Copii ii asteapta pe cei mici impreuna cu familiile lor la cea de-a patra editie a Festivalului Opera Copiilor (FOC).
Dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, filiala PC Bihor s-a marit prin constituirea organizatiei de femei, iar conducerea PC anunta primirea in partid a lui Vasile Duta, care aduce cu el 500 de noi membri, luni, o parte a membrilor PC Oradea, in frunte cu presedintele filialei, au parasit corabia conservatorilor.
Considerati principalii combatanti in lupta pentru scaunul de primar in municipiul Oradea, Ilie Bolojan si Mihai Groza sunt deja pe baricade.
Inconstanta in ceea ce priveste declaratiile reprezentantilor PDL la conferinta de presa de ieri.
"Zilele responsabilitatii sociale" este un eveniment care va avea loc, in perioada 4-5 mai, la Centrul de Informare al Cetatii Oradea. ... Si, cu toate acestea, de multe ori, odata ce compania investeste intr-un proiect al comunitatii, aceasta nu are posibilitatea sa urmareasca proiectul sprijinit, administratia nerespectand adeseori parteneriatul.
487 din 15 iunie 2007 privind etapele de realizare a transferului competentelor pentru administrarea accizelor si a produselor accizabile, incepand cu 1 iulie aceasta activitate a trecut la Directia Regionala Vamala Cluj cu sediul la Oradea.
Uniunea Europeana, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si Consiliul Local Oradea vor scoate in total 5.757.262 de euro din vistierii pentru a construi un drum de centura in Oradea.
Cea mai grea lovitura a fost data de Consiliul Local Oradea in 2007, cand a ridicat impozitul pe cladiri la 1,6% din valoarea estimata a fiecareia in parte, desi Codul fiscal prevedea ca maximumul sa fie de 1,5%.
Cu fiecare iesire la rampa a oficialilor din Primaria Oradea, mi se intareste convingerea ca institutia condusa de Petru Filip are cel putin doua metehne: suficienta orgolioasa si indepartarea de problemele cetatenilor. Ambele deriva din stilul autoritar de conducere. ... De aici si trasaturile pe care le reprosez.
Prezenta la Iasi la Teiul lui Eminescu din Parcul Copou, Elena Basescu, candidatul independent la Parlamentul European nu a stiut sa spuna care este data de nastere a poetulu national Mihai Eminescu.
Presedintele Klaus Iohannis a marcat pe Facebook implinirea a 165 de ani de la nasterea lui Mihail Eminescu. Presedintele a citit un fragment dintr-un articol publicat de acesta in 1981 si, la final, i-a multumit poetului national al romanilor.
15 Ianuarie Nu vreau sa respir teorii ale conspiratiei asa ca am sa plec de la presupunerea ca cel care a decis ca 15 Ianuarie sa fie sarbatorita ca "Ziua culturii nationale" a fost de buna credinta.
Dupa Palatul Parlamentului, unde Manuela GOLESCU a primit distinctia Mihai EMINESCU, a urmat un spectacol extraordinar cu actrita Manuela GOLESCU si maestrul Eusebiu STEFANESCU, cu participarea grupul BREVIS CVARTET, la Teatrul Alexandru Davila din Pitesti, duminica, 13 ianuarie 2013, ora 19.30.
Dumnezeul sufletului romanesc la Eminescu ma-nchin ca la Dumnezeu spuse palmasul, nestiutorul de carte, argatul ogoarelor lui ma inchin spusera pe rand invatatorul apoi invatacelul si pruncii inca nenascuti spusera la fel dinlauntrul mamelor lor care si ele erau inauntrul mamelor mamelor lor la Eminescu ma inchin ca la Dumnezeu rostira teii si plopii si mestecenii infratiti in aceeasi religie cu ierburile si lacurile si luceafarul de ziua si cu marea care are margini frumoase ca un mormant de poet lui ma supun, doar lui rosti de la Cozia, de sub lespedea lui Mircea cel Batran si de la Arnota, Basarab Voievod si capul lui Mihai vorbi de la manastirea Dealu si Constantin Brancoveanu, din singurul mormant fara trup al catedralei Hurezilor cum de il iubesc cu plecaciune toate acestea si altele cu ele dimpreuna incat daca sapi in miezul nestematelor dai de el si daca asculti inima pietrelor il auzi cum bate si daca il scoli in crucea noptii pe taran si-l intrebi cum se cheama sufletul lui iti va raspunde dintr-o rasuflare, Eminescu?
Eminescu, simbolul central al romanismului - Eminescu a devenit pentru noi, romanii, simbolul central al romanismului. Opera sa politica a fost confimata de toata istoria romanilor de la 1889 incoace.
4 iulie 2018, Bucuresti) a fost un critic si istoric literar roman, membru de onoare (2001) al Academiei Romane, reputat eminescolog si un fervent aparator si promotor al culturii si civilizatiei romanesti din Bucovina de Nord. ... Panaitescu), care si-a inchinat viata studierii operei poetului Mihai Eminescu.
google-analytics.com